MVO beleid

MVO beleid

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) neemt bij Steur Reclame een prominente plaats in. Wij maken in alle bedrijfsprocessen een bewuste keuze om een balans te bereiken tussen People, Planet en Profit. Wij nemen in de bedrijfsvoering onze verantwoordelijkheid voor de effecten van de bedrijfsactiviteiten op mens en milieu. Bij Steur Reclame kunt u terecht voor een ruim aanbod van producten die worden geproduceerd op een ecologisch verantwoorde manier.

Printwerk
Al ons full-colorprintwerk zoals banners, spandoeken, folies en plaatmateriaal worden geproduceerd met milieuvriendelijke (latex) inkten,voorzien van het Nordic Swan Ecolabel. Met deze inkt kan er worden geprint op diverse pvc-vrije materialen welke hierdoor 100% recyclebaar zijn.

Kleding
De fabrikanten van onze promotionele kleding en werkkleding zijn lid zijn van de Fair Wear Foundation en zijn certificaathouder van het Ecolabel. De kleding bedrukken wij met PVC-vrij materiaal, met als resultaat een 100% recyclebaar product. Voor beurs- en presentatiematerialen gebruiken wij o.a. producten van Bamboe, vervaardigd uit ecologisch geteeld hout met een ECO-keurmerk.

Beleid
Naast een extern milieubeleid waarbij wordt gekeken naar de milieubelasting bij de productie van onze in te kopen materialen en producten, is er ook een intern milieubeleid dat bijvoorbeeld aandacht besteedt aan recycling, groene stroom en groen internet.